Regionshospital Nordjylland, Hjørring (Hjørring Sygehus) har modtaget en arv på 760.000 kr. fra Lis Harriet Hansen og Hans Ulrik Hansen.
Baggrund
Regionshospital Nordjylland, Hjørring (Hjørring Sygehus) har modtaget en arv på 760.000 kr. fra Lis Harriet Hansen og Hans Ulrik Hansen.
Afkast af kapitalen samt om fornødent dele af kapitalens hovedstol anvendes til støtte for kvalitetsarbejde på Regionshospital Nordjylland, primært Hjørring, relateret til kerneydelser i hospitalsafsnittene.
Dette vil ske ved en årlig kvalitetspris, der kan tildeles klinikker eller afsnit som belønning for en særlig indsats på kvalitetsområdet.
Kvalitetsprisens størrelse udgør 30.000 kr., som kan anvendes til hospitalsrelaterede formål til gavn for patienter eller personale f.eks. kurser udsmykning af afsnit eller lignende, men ikke til drift eller løntilskud.
Bestyrelse
Midlerne bestyres af en bestyrelse på 6 personer, udpeget af og blandt Sektor MED-udvalgets medlemmer, dog således at en repræsentant for Hospitalsledelsen altid skal være formand.
Valgt til bestyrelsen er:
- Lægefaglig vicedirektør Claus Brøckner Nielsen (formand)
- Bioanalytiker Inge Mellergaard Pedersen
- FTR sygeplejerske Bente Yder
- FTR FOA Anna-Marie Thøgersen
- Afsnitsleder Dorthe Nielsen
- Viceklinikchef Birgit Boe
Sekretær for gruppen, kvalitetskoordinator Dorthe Trabjerg
Ansøgning
Ansøgninger til den årlige kvalitetspris skal være bestyrelsen i hænde senest den 1. april.
Bestyrelsen holder møde den 2. mandag i april, hvor ansøgningerne gennemgås og pristildeling besluttes.
Bestyrelsen kan med hospitalsledelsens godkendelse beslutte at regulere kvalitetsprisens størrelse, samt at uddele mere end én pris pr. år. Hvis der ikke findes anledning til uddeling af prisen, kan bestyrelsen beslutte, at den ikke uddeles det år.
Uddelingen af prisen sker som hovedregel på Sundhedsfagenes Dag. Prisen kan dog uddeles ved et andet tilsvarende stort arrangement., hvis Sundhedsfagenes Dag ikke afholdes.
Kriterier for prisuddeling
Der er en bred ramme for en særlig indsats inden for kvalitetsområdet.
Det kan omhandle kvalitetsudvikling såvel som kvalitetssikring.
Det kan dreje sig om selvstændige projekter, men det kan også være en særlig indsats, der er gjort i forbindelse med et regionalt eller nationalt projekt.
Det kan være projekter, hvor kvalitetsforbedringen omfatter mange patienter eller, hvor kvalitetsbrist har store konsekvenser for enkelte patienter.